O materiáli

Zvukovo izolačné dosky Wolf predstavujú patentovo chránený izolačný systém s mnoho stranným využitím. Vnútorný priestor dosky, rozdelený do niekoľkých vrstiev, je vyplnený kremičitým pieskom, známym pod ťažkú ​​hmotou v sypkej forme. Takto konštruovaná doska zaisťuje výborné tlmenie zvuku v celom frekvenčnom spektre, zvlášť pri nízkych frekvenciách, a vysokú pevnosť v tlaku. Okrem izolačných schopností ponúka aj schopnosti akumulačné, čím napomáha zachovávať tepelný komfort interiérových priestorov. Dôležitým rysom je tiež jej materiálové zloženie, ktoré je úplne ekologicky nezávadné a vyhovuje tak individuálnym potrebám alergikov.

Dosky izolačného systému Wolf sú vyrábané už od 10, prípadne 15 mm, čo zaručuje univerzálne využitie pri odhlučnenie podláh, stien i stropov. Ich štandardizovaný formát 1 250 x 625 mm (s výnimkou Wolf Professional s rozmermi 1 200 x 800 mm) uľahčuje manipuláciu a montáž. Veľmi pohodlná je aj samotná príprava dosiek, ku ktorej možno použiť okružnú alebo priamočiarou pílu alebo aj len ostrý nôž. Pri príprave je podstatné, aby boli všetky hrany novo naformátované dosky starostlivo prelepené pomocou pásky Wolf tape. Montáž dosiek Wolf prebieha tzv. Suchou cestou, ktorá zabraňuje zavedenie vlhkosti do nosných konštrukcií a umožňuje izolovaný priestor ihneď užívať. Dochádza tak k významným časovým i finančným úsporám.

Dosky Wolf Tri a Wolf Twin sú určené pre zvukovú izoláciu stien, stropných konštrukcií i podláh. V prípade podláh s vysokým zaťažením je vhodnejšie použitia dosky Wolf Professional. U masívnych stien je využívam kontaktný systém W 40, kedy je doska Wolf Tri kotvené špeciálnymi akustickými hmoždinkami. Pre voľbu vhodného riešenia realizácie možno využiť vopred pripravené podklady pre projektovanie, v ktorých je spracované viac ako 80 odporúčaných systémových riešení vrátane technických špecifikácií.

Využitím izolačných dosiek Wolf možno, v prípade konštrukcie na rovnú, masívne, betónovú podlahu, dosiahnuť úspory takmer 12% obstarávacej ceny oproti konkurenčným izolačným systémom.

Vďaka patentovanej izolačnej technológii sa skvelými zvukovo izolačnými parametrami, časové a finančnej úspore, jednoduchej príprave a montáži, ekologické nezávadnosti materiálu a priaznivej cene, sú dosky Wolf celosvetovo obľúbeným izolačným materiálom. Môžu tak isto poskytnúť úľavu od nežiaduceho okolitého hluku i Vašej stavbe.

technické informácie

Vďaka ťažkej hmote, ktorú predstavuje jemný kremičitý piesok a unikátnej štruktúre dosahujú dosky Wolf PhoneStar® vynikajúcich zvukovo izolačných parametrov v oblasti vzduchovej a krokovej nepriezvučnosti. Všetky použité materiály sú prírodného charakteru, ľahko odbúrateľné a neprinášajú žiadne zdravotné riziká.

Zvuková vlna v podobe mechanického vlnenia prechádza striedavo vrstvami papiera a piesku. Energia vlny rozkmitáva jednotlivé zrná kremičitého piesku a vyčerpáva sa. Protokol z meraní vzduchovej nepriezvučnosti Rw = 36 dB.
V praxi sa dosky Wolf využívajú predovšetkým pri rekonštrukciách starších bytov, rodinných domov, radoviek ale aj v novostavbách, všade tam kde je potreba izolovať priestor od nežiaduceho hluku z rušnej ulice, z technickej miestnosti, od hlučných susedov a spolubývajúcich. Pre projektové účely je vytvorený akustický katalóg systémových riešení, kde nájdete cez 80 odporúčaných skladieb vrátane dosiahnuteľných hodnôt vzduchovej a krokovej nepriezvučnosti v podmienkach stavby. Vďaka tomu už vo fáze návrhu alebo rozhodovanie vidíte, čo sa dá pri vlastnej realizácii dosiahnuť a zvoliť zodpovedajúce riešenie.